Izraelski vojnici bacili beživotna tijela troje Palestinaca s krova zgrade

Izraelski vojnici bacili beživotna tijela troje Palestinaca s krova zgrade

Izraelska vojska je pokrenula istragu nakon što su njeni pripadnici snimljeni da tokom racije na okupiranoj Zapadnoj obali bacaju beživotna tijela troje Palestinaca s krova stambene građevine.

Snimak je snimljen u gradu Qabatiya, na sjeveru Zapadne obale, a na njemu se vidi i to kako izraelski vojni buldožer vadi tijela. Prizori sa snimka su dodatno rasplamsali bijes Palestinaca. Izraelska vojska je danas saopćila da je riječ o “ozbiljnom incidentu” koji “nije u skladu s njihovim vrijednostima” i onim što se očekuje od njihovih pripadnika.

Lokalni palestinski zvaničnici tvrde da su izraelske snage jučer u Qabatiyi ubile najmanje sedam ljudi. Prema međunarodnom pravu, vojnici su dužni da prema beživotnim tijelima, što se odnosi i na beživotna tijela neprijateljskih vojnika, postupaju s poštovanjem.

Izraelska vojska je saopćila da je u Qabatiyi provela protuterorističku operaciju, tokom koje su u razmjeni vatre ubili četiri militanta dok su tri militanta ubijena napadom dronom na automobil.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica