BUDIMO HUMANI: Djevojčicu koju je udario autobus bori se za život u KB Zenica, hitno potrebna krv

BUDIMO HUMANI: Djevojčicu koju je udario autobus bori se za život u KB Zenica, hitno potrebna krv

Teška saobraćajna nesreća dogodila se sinoć u mjestu Bukva, općina Tešanj, u kojoj je teško povrijeđena jedna maloljetna osoba. 

Prema informacijama portala 072info, 15-godišnju djevojčicu je udario autobus dok se vraćala iz škole.

Zadobila je povrede opasne po život, te je, zahvaljujući brzoj intervenciji Hitne pomoći, prebačena u Kantonalnu bolnicu u Zenici. Operativni centar MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) potvrdio je ovaj incident.

Iz Crvenog križa Općine Tešanj upućen je hitan apel za sve dobrovoljne davaoce krvi. Kako se ljekari bore za život djevojčice, sada su hitno potrebne veće količine krvi A pozitivne.

“Poštovani građani, nije nam u praksi da na ovakav način pozivamo dobrovoljne davaoce krvi. Ali zbog hitnosti prinuđeni smo na ovakav vid poziva. Obzirom da je naša sugrađanka K. Z. sinoć povrijeđena i da je u Zenici u kritičnom stanju, potrebne su veće količine krvne grupe A pozitivne. Već je određeni broj davalaca na putu prema Zenici. Sve vas koji ste u prilici, javite se na broj organizacije 032/650-463. 

Molimo vas da ne idete na svoju ruku, javite se mi ćemo vas evidentirati i o daljim procedurama obavijestiti,” poručili su iz Crvenog križa Općine Tešanj.

Nadamo se njenom brzom i potpunom oporavku.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica