SAOPĆENJE ZA MEDIJE

BHI KF: Impozantni skupovi u Donjoj Vraci i Gornjoj Gračanici

BHI KF: Impozantni skupovi u Donjoj Vraci i Gornjoj Gračanici

Podrška kandidatima BHI KF za predstojeće Lokalne izbore 2024. godine u Donjoj Vraci i Gornjoj Gračanici nikad nije bila veća. Ako je suditi prema broju građana i simpatizera koji su se odazvali na predizborne skupove, BHI KF već sada slobodno može proglasiti pobjedu u ove dvije mjesne zajednice. 

Ovakva podrška je direktan rezltat rada Gradonačelnika Fuada Kasumovića i Gradske administracije u proteklih osam godina kako na ovom terenu, tako i u svim mjesnim zajednicama, a ima ih ukupno 74 u Zenici.  

Prema najavama kandidata za Gradonačelnika Fuada Kasumovića društveni dom u Donjoj Vraci biće u potpunosti rekonstruisan. Do sada su 24 doma adaptirana, a od toga 10 je rekonstruisano u potpunosti.

„Ovaj dom ide u totalnu rekonstrukciju. S javnim preduzećem je potpisan ugovor, projekat se radi i namjera mi je da se sljedeći put družimo u ljepšim prostorijama. Hoću da naša udruženja, penzioneri, omladina imaju adekvatne uslove za djelovanje. Upravo u ovom domu je početkom godineinstalirana linija za proizvodnju satne osnove koja nabavljena u saradnji sa Muslim Aid-om i tri udruženja pčelara. Mašina će biti od koristi za 191-og registrovanog pčelara. Osim utrostručenih podsticaja kontinuirano sufinansiramo projekte međunarodnih organizacija za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje“, kazao je kandidat za Gradonačelnika Fuad Kasumović.

Kandidati Almir Dračo, Sedina Omeragić, Benjamin Kadrić i nositeljica liste Amra Mehmedić obećali su mještanima Donje Vrace da će nastaviti borbu za bolji život svih građana ukoliko im ukažu povjerenje na predstojećim izborima.

Tokom predstavljanja kandidata u Gornjoj Gračanici više simpatizera i građana je ostalo ispred društvenog doma nego što moglo stati u salu. Kandidat Benjamin Kadrić je u vrlo emotivnom govoru podsjetio na sve ono što je urađeno u ovoj mjensoj zajednici u proteklih osam godina, te pozvao mještane da snažno i odlučno 6. oktobra podrže listu BHI KF i kandidata za Gradonačelnika Fuada Kasumovića.

„Naš najveći uspjeh u proteklim godinama je što smo uspjeli povezati sve mjesne zajednice. Pokazali smo da ima novca i za društvene domove, za ambulante, puteve, ceste, asfalt ijavnu rasvjetu. Sretni smo što možemo doći pred vas i ovako otvoreno i srdačno govoriti o svemu što smo uradili u prethodnim godinama. Vrlo je važno kome ćete ukazati povjerenje na lokalnim izborima. Dajte glas onima koji rade u interesu svih građana“, kazala je nositeljica liste Amra Mehmedić.

Mještanima Gornje Gračanice obratili su se još i Semir Huseinović, Mirza Husetić i Elmin Šabanović.

„Više ljudi je napolju nego u sali, to nešto govori. Hvala vam. Pored svega što smo ovdje uradili, ulična rasvjeta je u završnoj fazi, a i ubrzo će biti rekonstruisana i cesta. Bez obzira na sve poteškoće sa javnim nabavkama mi ćemo realizovati sve što smo obećali“, poručio je kandidat za Gradonačelnika Fuad Kasumović.

Kandidati BHI KF danas će se družiti sa mještanima Kovanićaod 18:00 sati i Topčić polja od 19:30 sati.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica