Nikšić posjetio zatvor u Zenici: Dogovoreno rješavanje deficita radne snage

Nikšić posjetio zatvor u Zenici: Dogovoreno rješavanje deficita radne snage

Nermin Nikšić, premijer Federaciie BiH, posjetio je danas Rusmira Isaka, direktora Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) zatvorenog tipa (ZT) u Zenici.

Ovom prilikom direktor Isak upoznao je premijera sa funkcionisanjem zatvora, ali i problemom nedostatka kadra u pritvorskom dijelu koji je opterećen.

“Imamo problem sa velikim brojem pritvorenika, međutim, uspješno se nosimo sa tim izazovom i zatvor nesmetano funkcioniše. Generalno, uveliko bi naš rad unaprijedio prijem novih zatvorskih policajaca, za što očekujemo podršku Vlade Federacije u Budžetu za narednu godinu. Zasad, prvu godinu mog mandata, sve funkcioniše besprijekorno i unapređujemo brojne stvari”, kazao je direktor Isak, ističući korektnu dosadašnju saradnju sa premijerom i Vladom FBiH.

Prema riječima premijera Nikšića, ovo je prva posjeta nekom od zatvora, a koji je podržao rad KPZ Zenica te obećao punu podršku Vlade FBiH.

“Nastojati ćemo povećati sredstva da se riješi deficit radne snage. Moramo imati zadovoljne ljude koji rade u ovako odgovornoj ustanovi, zbog čega ćemo se potruditi da u Budžetu za narednu godinu osiguramo veća sredstva za plaće i materijalne troškove“, kazao je premijer Nikšić, koji je također pohvalio dosadašnju odličnu saradnju sa direktorom Isakom.

Ovom prilikom razgovaralo se i o pokretanju pogona za šivenje uniformi, koji bi donio izuzetne uštede i olakšao nabavke uniformi kako za zaposlene u svim zatvorima, tako i za policijske službenike.

Također, razmatrala se i mogućnost izgradnje parkinga za mještane Meokušnica na dijelu KPZ-a Zenica, međutim, o konkretnijim rješenjima za ovaj problem, stava su obje strane, može se razgovarati tek kada to bude predviđeno Urbanističkim planom.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica