Bizarno pravilo Bundeslige: Kaneu se tri gola neće računati kao hat-trick

Bizarno pravilo Bundeslige: Kaneu se tri gola neće računati kao hat-trick

U posljednjoj utakmici, u subotnjoj pobjedi od 6-1 nad Holstein Kielom, Harry Kane je ponovno postigao tri gola, što je već peti put da je to učinio za Bayern.

No, tehnički detalji vezani uz definiciju hat-tricka u Njemačkoj znače da on još uvijek čeka svoj prvi službeni hat-trick u klubu. Kako izvještava The Athletic, u Bundesligi postoje strogi kriteriji za priznavanje hat-tricka – sva tri pogotka moraju biti postignuta u istom poluvremenu kako bi se smatrala pravim hat-trickom.

Njemački nogometni rječnik jasno razlikuje njihov pojam od standardne engleske definicije hat-tricka, što je dovelo do toga da Kaneovi pogoci iz dva poluvremena ne zadovoljavaju te kriterije. U susretu protiv Holstein Kiela, Kane je dva puta zabio u prvom poluvremenu, a treći gol postigao iz jedanaesterca u drugom poluvremenu, u nadoknadi.

Dakle, što Nijemci koriste umjesto pojma hat-trick kada neko postigne tri gola? Koriste izraz ‘Dreierpack’, što doslovno znači ‘paket od tri’, poput kompleta od tri piva u trgovinama.

Međutim, postoje naznake da bi Bundesliga mogla razmotriti ublažavanje svog stava prema definiciji hat-tricka, potencijalno približavajući se engleskom poimanju pojma. Kane, iako tehnički još uvijek čeka svoj prvi hat-trick, nastavlja impresionirati i potvrđivati svoju klasu u Njemačkoj.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica