Novi detalji atentata: Čekao Trampa 12 sati

Novi detalji atentata: Čekao Trampa 12 sati

Rajan Vesli Rut, koji je osumnjičen za atentat na Donalda Trampa, podigao je prema navodima saveznog tužilaštva snajpersko gnijezdo u blizini golf terena bivšeg američkog predsjednika i tu se skrivao skoro 12 sati prije pokušaja zasjede!

– Rutov mobilni telefon je pingovao na ivici Trampovog internacionalnog Vest Palm Biča golf terena još od 1.59 sati u nedjelju – navodi se u federalnoj krivičnoj prijavi.

Agent Tajne službe uočio je cijev pištolja oko 13.30 sati u nedjelju dok je Tramp bio udaljen između 300 i 450 metara. U snajperskom gnijezdu agenti su pronašli digitalni fotoaparat, dvije torbe, ali i napunjenu poluautomatsku pušku. Takve puške se prema navodima iz prijave ne proizvode na Floridi tako da je oružje dovezeno iz druge savezne države ili strane zemlje.

Agent Tajne službe zapucao je na osumnjičenog nakon čega je svjedok vidio Rauta kako se udaljava od golf terena u sportskom vozilu sa ukradenim tablicama. Osumnjičeni je kasnije uhapšen na autoputu I-95 nekoliko kilometara daleko od golf terena.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica