Van Persie doživio blamažu na startu trenerske karijere, njegov klub poražen 9:1

Van Persie doživio blamažu na startu trenerske karijere, njegov klub poražen 9:1

Legendarni nizozemski napadač Robin Van Persie ovog ljeta je započeo svoju trenersku karijeru, a prvi samostalni angažman ima na klupi ekipe Heerenveena.

No, nova karijera Van Persieja nije počela baš najbolje, pošto je jučer, u svom četvrtom meču kao trener nizozemskog tima, doživio tešku blamažu.

Gostovao je Heerenveen AZ Alkmaaru u 5. kolu Eredivizije, a domaći sastav je stigao do nevjerovatne pobjede od čak 9:1.

“Ovo je teško, ali u svojoj karijeri nailazite na brojne probleme i poteškoće, na neuspjehe. Izvukli smo nekoliko lekcija više iz ove utakmice nego što bismo inače”, rekao je 41-godišnji Van Persie nakon poraza.

Ujedno je ovaj poraz Heerenvena bio i najteži poraz ovog kluba u historiji, kada je u pitanju takmičenje u elitnom rangu nizozemskog nogometa.

“Sve je to dio nogometa. Nisam bio traumatiziran zbog ovoga, kao ni moji igrači”, dodao je bivši napadač Arsenala i Manchester Uniteda.

Inače, u pobjedi AZ-a se proslavio Troy Parrott, koji je postigao četiri gola, a Sven Mijnans, Ibrahim Sadiq, Mexx Meerdink, Kristijan Belić i Zico Buurmeester su postigli po jedan.

Van Persie danas ima 41 godinu, igračku karijeru je završio 2019. u dresu Feyenoorda, u kojem je potom počeo raditi i kao trener u omladinskim selekcijama. Klupu Heerenveena preuzeo je ovog ljeta i to mu je prvi samostalni trenerski angažman.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE