SAOPĆENJE ZA MEDIJE

Radinovići i Babino u velikom broju podržali kandidate BHI-KF za Lokalne izbore

Radinovići i Babino u velikom broju podržali kandidate BHI-KF za Lokalne izbore

Mještani Radinovića i Babina dali su značajnu podršku kandidatima BHI KF za predstojeće lokalne izbore na predizbornim skupovima održanim sinoć u ove dvije mjesne zajednice. Od 2020. godine Babino ima četiri vijećnika u Gradskom vijeću koji su se zajedno sa Gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem izborili i realizovali projekte na koje se čekalo više od 100 godina.

Radinovići su dolaskom Fuada Kasumovića povezani asfaltnim putem sa Puhovcem nakon decenija čekanja. Iako su mašine u martu izašle na teren oni koji opstriuraju relizaciju svih projekata u Zenici zaustavili su asfaltiranje puta od Radinovića prema Lastavici. Pored asfaltiranja puteva, dosta cesta je betonirano. U prethodnom periodu ulagano je poljoprivredu, a značajna podrška data je udruženju žena, te vjerskim zajednicama.

Nastavak ulaganja u ovaj kraj ukoliko ukažu povjerenje listi BHI KF najavili su kandidati Adnan Šut, Halil Arnaut, te Denan Pašalić.

„Ova mjesna zajednica ima ogroman turistički potencijal. To potvrđuju brojne planinske ture do Eko tvrtkovca. Upravo zbog toga je unapređenje putne i turističke infrastrukture od izuzetne važnosti“ poručila je nositeljica liste BHI KF Amra Mehmedić.

„Sve ono što vam treba uvjeravam vas mi ćemo u narednom periodu uraditi“, kazao je okupljenim mještanima kandidat za Gradonačelnika Fuad Kasumović.

U proteklih osam godina u Mjesnoj zajednici Babino relizovani su mnogobrojni projekti. Kako se moglo čuti tokom predizbornog skupa bila je ovo najzapuštenija mjesna zajednica sve do 2016. godine i dolaska Fuada Kasumovića na mjesto Gradonačelnika.

O mnogobrojnim relizovanim infrastrukturnim projektima govorili su Elmedina Hasanspahić i Adnan Šut.

„Ukoliko smo zaslužili svojim radom da nas podržite, onda nas podržite, ukoliko nismo nemojte“, jasno i glasno poručio je kandidat Halil Arnaut.

„Ova mjesna zajednica sastoji se od sedam sela. Do dolaska Gradonačelnika Fuada Kasumovića u tim selima nije bilo ni metra asfalta. Prozivaju Gradonačelnika da napada Islamsku zajednicu, a samo u ovoj godini džematima u Babinskom slivu Gradonačelnik je dao oko 100.000 maraka“, kazao je kandidat Denan pašalić.

„U Babinski sliv u prethodnim godinama uloženo je 7,6 miliona maraka, ali naš posao nije završen. Naprotiv, on je tek počeo i zato 6. oktobra podržite Gradonačelnika Fuada Kasumovića i listu BHI KF“, kazala je u obraćanju nositeljica liste Amra Mehmedić.

Zbog svih nečasnih radnji kojima se dijelovi društvenog doma dati privatnim licima, nemoguće je bilo šta uraditi sa ovim domom, zato je Gradonačelnik Kasumović najavio gradnju novog objekta porodične ambulante, te izgradnju modernog igrališta u ovoj mjesnoj zajednici.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica