Netanjahu odgovorio na napad Huta, najavio da će platiti “visoku cijenu”

Netanjahu odgovorio na napad Huta, najavio da će platiti “visoku cijenu”

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu (Netanyahu) obećao je u nedjelju da će “naplatiti visoku cijenu” grupi Huti u Jemenu nakon raketnog napada u kojem je povrijeđeno devet osoba u Tel Avivu, prenosi Anadolija.

– Jutros su Huti lansirali raketu zemlja-zemlja iz Jemena na našu teritoriju. Do sada su trebali znati da naplaćujemo visoku cijenu za svaki pokušaj da nam nanese štetu – rekao je Netanjahu na početku sastanka Vlade.

Projektil koji su lansirali Husi sletio je na otvoreno područje u blizini aerodroma Ben Gurion u Tel Avivu u nedjelju ujutro uprkos pokušajima Izraela da ga presretne, pri čemu je povrijeđeno devet osoba.

Jemenski Husi raketama i bespilotnim letjelicama gađaju brodove koji imaju neke veze sa Izraelom u Crvenom moru i Adenskom zaljevu u znak solidarnosti s Gazom, koja je pod razornim izraelskim napadima od 7. oktobra prošle godine.

SAD i Velika Britanija pokrenuli su uzvratne zračne napade na položaje Husa unutar Jemena, a Husi su poručili da sve američke i britanske brodove smatraju vojnim ciljevima.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica