Aerodrom Sarajevo o optužbama iz RS: Oni obmanjuju javnost, parcela je naša

Aerodrom Sarajevo o optužbama iz RS: Oni obmanjuju javnost, parcela je naša

Nastavljeni su radovi na izgradnji perimetarske ograde, u zoni jugoistočno od lokalizera u kompleksu Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Ali do rješavanja pitanja malog dijela zemljišta koji se nalazi u tzv. koridoru greške nezvanične entitetske linije, a koji se problematizira od organa bh. entiteta Republika Srpska, radovi će se izvoditi samo u nespornom dijelu, a o tome su već prije izvjesnog vremena obavješteni svi organi lokalnih zajednica, pa i institucija RS – naglašavaju iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

– S tim u vezi, današnji inspekcijski nadzor i izjave koje su date u medijima ništa nisu promijenile, po pitanju stanja i dinamike izvođenja radova na terenu. Želimo jasno naglasiti da se mali dio parcele, za koji organi RS tvrde da je na području Republike Srpske, nalazi u tzv. koridoru greške koji iznosi 50 m uz duž linije.

Dakle, taj koridor greške predstavlja koridor koji je poznat geodetskim upravama oba entiteta, te postoji jasan stav geodetskih uprava oba entiteta, da se pri formalnom utvrđivanju entitetske linije neće dozvoliti da ista presjeca jednu parcelu. Trenutno stanje na terenu u ovom koridoru greške je takvo da trenutno iscrtana, neformalna linija, prolazi ljudima kroz kuće, kroz zgrade, preko parcela i slično.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica