SAOPĆENJE ZA JAVNOST

BHI-KF: Puhovac sija plavom bojom

BHI-KF: Puhovac sija plavom bojom

Društveni dom i plato ispred doma bili su sinoć premali da prime sve one koji su željeli prisustvovati promociji kandidata Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad za Gradsko vijeće i Gradonačelnika.

Prisutnim simpatizerima predstavljeno je sve ono što je do sada urađeno kako u Mjesnoj zajednici Puhovac tako i u cjelokupnom gradu.

U proteklom periodu u Puhovac je Gradska administracija predvođena gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem uložila više nego svi njegovi prethodnici zajedno od rata pa do 2016. godine, poručeno je tokom skupa.

Mnogobrojni projekti relizovani su u Puhovcu u proteklih godinu dana, a najznačajniji je potpuna adaptacija društvenog doma. Za sve ove projekte Grad je izdvojio više od 400.000 maraka.

Velikom broju simpatizera tokom skupa prvi se obratio Halil Arnaut kandidat za Gradsko vijeće koji je kazao da je njegov moto: djela, a ne riječi.

„Sve ovo za rezultat ima stvaranje boljih životnih uslova na terenu za običnog čovjeka. To se ogleda ulaganjima u infrastrukturu, poljoprivredu, različita udruženja, te pomoći vjerskim zajednicama. Nastojat ću da budem most koji spaja dobre ljude“, poručio je Arnaut.

Semir Huseinović je kazao da Puhovac mora biti ponosan na Denana Pašalića koji se bori za ovu mjesnu zajednicu.

„Evo dva, tri izborna ciklusa mi slušamo da će otpremiti autobus za Gornji Vakuf. Slušali smo to često zato što im smeta transparentnost vođenja gradske uprave, zato što im smeta što su naša sela postale oaze, zato što im smeta što imamo čovjeka na čelu grada koji zna, umije i vodi ovaj narod“, kazao je Huseinović.

Pred svojim mještanima Denan Pašalić je poručio da je Gradska uprava u zadnjih sedam i pol godina preporodila Puhovac.

„Sinoć je SDA bila ovdje u mom Puhovcu. Došli su sa sloganom za promjene. Imali su šta vidjeti u ovom apsolutno adaptiranom društvenom domu u koji dolaze godinama u predizbornim kampanjama, a za koji nikada ni feninga nisu izdvojili.  Prije četiri godine Fuad Kasumović je u Puhovcu izgubio. Međutim i pored toga u Puhovac je samo u toku ove godine uloženo preko 400.000 maraka, a što je više nego što je SDA uložila od završetka rada pa do danas. Zato nastavimo odlučno, odgovorno i hrabro zajedno sa našim sadašnjim i budućim Gradonačelnikom“, poručio je Pašalić. 

Naša lista je najbolja na predstojećim Lokalnim izborima. Naša lista je i svjetska i vjerska i sportska i radnička i udarnička, poručila je okupljenim simpatizerima nositeljica liste Amra Mehmedić.

„U cijeli ovaj kraj uložena su značajna sredstava i implementirano je jako puno projekata. Mi smo politička opcija koja sa gradonačelnikom radi u interesu svih građana i na dobrobit naše Zenice. Mi smo tek počeli svoj put. Na tom putu tražimo i vašu podršku jer je bez većine u Vijeću i našem gradonačelniku je teže. U narednom mandatu ne samo da ćemo završiti započete projekte, nego ćemo realizovati i brojne druge koji će našu Zenicu učiniti ljepšom i ugodnijom za život“, poručila je Mehmedić.

Završili smo Društveni dom, moramo još naći prostor za ambulantu i igralište u centralnom dijelu Babina, poručio je kandidat za gradonačelnika Fuad Kasumović.

„Kao iskusan čovjek nudim vam najbolje kandidate koje sam u ovom trenutku mogao naći u Zenici. Naša lista je jaka u svim segmentima, sve su to ostvareni ljudi koji hoće boljitak za našu Zenicu. Mi smo do sada asfaltirali 142 km puteva, više od 70 km betonskih puteva, vodovoda, kanalizacija i da ne nabrajam više. O nama govore djela da vam ja ne pričam. Sve što smo obećali mi ćemo završiti. Ovaj grad ostavljate svojoj djeci, svojim unucima i zato birajte najbolje“, poručio je Kasumović. 

Večeras će se kandidati BHI KF predstaviti mještanima Vranduka i Gladovića. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica