ŠEF | Grlić Radman se obrušio na Milanovića: Nije ništa učinio da poboljša stanje Hrvata u BiH

ŠEF | Grlić Radman se obrušio na Milanovića: Nije ništa učinio da poboljša stanje Hrvata u BiH

Hrvatski ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman u nedjelju je u Mariji Bistrici poručio da hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji je dan ranije rekao da premijer Andrej Plenković tek sad progovara o neravnopravnosti Hrvata u BiH, nije ništa učinio da poboljša stanje Hrvata u BiH.

Komentirajući negativne reakcije dijela bh. medija nakon posjeta hrvatskog premijera Andreja Plenkovića Bosni i Hercegovini i jučerašnje Milanovićeve izjave u vezi s time, Grlić Radman je izjavio da se Plenković zauzima za provedbu presuda Europskog suda za ljudska prava (ESLJP) kojim se inzistira na poštivanju prava svih građana u BiH, ali i Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine kojim se jamče i prava bosanskohercegovačkih Hrvata.

– Predsjednik se dosađuje, on zapravo nema tema, onda jednostavno komentira sve što mu padne na pamet. Javlja se iz raznih mjesta u Hrvatskoj, djeluje kao neki putujući cirkus koji stvara osjećaj da ima monopol na sve teme – rekao je Grlić Radman, dodavši da se radi o „jednoj velikoj prevari na Pantovčaku” i o „jednom obmanjivaču javnosti”.

Ustvrdio je da je aktualna vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem uložila najveći napor i uspjela se boriti i izboriti za prava i bolji položaj hrvatskog naroda u BiH, za njezinu vanjskopolitičku afirmaciju i uskoro otvaranje pristupnih pregovora s Europskom unijom.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica