Preminula majka Nikol Kidman: Glumici javili nekoliko sati prije primanja nagrade u Veneciji

Preminula majka Nikol Kidman: Glumici javili nekoliko sati prije primanja nagrade u Veneciji

Nikol Kidman (Nicole) je otkrila da joj je voljena majka umrla samo nekoliko sati prije nego što je dobila nagradu za najbolju glumicu za ulogu u filmu “Babygirl” na Venecijanskom filmskom festivalu, koji se završio u subotu.

Glumica je hitno otputovala kući, a umjesto nje, nagradu je preuzela redateljica filma Halina Reijn, koja je pročitala njenu izjavu. 

– Danas (subota, op.a.) sam stigla u Veneciju, da bih ubrzo nakon toga saznala da je moja prelijepa, hrabra majka Žanel An Kidman upravo preminula, u 83. godini života. U šoku sam i moram da idem svojoj porodici, ali ova nagrada je za nju, ona me je oblikovala, ona me je vodila, i učila me. Neizmjerno sam zahvalna što mogu da kažem njeno ime svima vama, sudar života i umjetnosti je srceparajući, a srce mi je slomljeno – rekla je Nikol, a prenosi “Dailymail”.

U intervjuu za podcast “Fresh Air” u januaru 2022. godine, Nikol je ukratko govorila o zdravstvenim problemima svoje majke.

– Moja majka me vaspitala o umjetnosti, ona je umirujući melem. Nalazim se na mjestu gdje mi se pruža prilika da vidim svijet, pošto smo bliske, moja mama mi daje priliku da pogledam svijet očima 81-godišnje žene. Svjesna je, nije izgubila svoje kognitivne sposobnosti i pamćenje, veoma je direktna i iskrena, tako da imam uvid u njenu perspektivu. Učim od nje – govorila je Kidman.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica