Kandidata za načelnika Žepča se odrekao plaće: Želi biti volonter

Kandidata za načelnika Žepča se odrekao plaće: Želi biti volonter

Na Lokalnim izborima 2024. godine za poziciju Općinskog načelnika Žepča u trci su tri kandidata, a među njima je i kandidat Hrvatskog demokratskog saveza (HDS) Andrej Kajić.

Ono što u prvom redu izdvaja njegovu kandidaturu, kao i kandidaturu HDS-a na čijoj su listi uglavnom mladi i visokoobrazovani kadrovi, jeste da se unaprijed odrekao plaće i svih drugih načelničkih benefita ukoliko mu građani Žepča ukažu povjerenje 6. listopada/oktobra.

Plaća, topli obrok, vozač, službeno auto, službeni mobilni telefon, dnevnice za putovanja i slično, u protuvrijednosti od oko 150.000 KM godišnje za vrijeme cijelog mandata, utrošiti ću za kupovinu udžbenika svim osnovcima i srednjoškolcima u našoj općini, općenito i u obrazovanje“, poručio je Andrej Kajić.

Vlast u općini Žepče predvodi HDZ-a čiji je aktuelni načelnik Mato Zovko na poziciji prvog čovjeka grada još od 1995. godine. Ovaj put, po prvi put u novijoj istoriji Žepča dobija ozbiljnu konkurenciju u hrvatskom narodu i to u liku i djelu 20 godina mlađeg Andreja Kajića.

Kajić je svoj politički angažman u mjestu u kojem je odrastao, živi i radi, najavio na neobičan način. Naime, on se unaprijed odrekao plaće i svih prinadležnosti načelnika, ukoliko bude izabran. Neko će reći – populizam, ali definitivno, s pokrićem.

Naime, Kajić je suvlasnik bosanskohercegovačko-austrijske kompanije koja zapošljava više od 130 radnika, ima milionske izvozne poslove i “preživjet’” će i bez plaće i službenog vozača. Naime, njegova kompanija radi sjedišta za Boeing avione, radi osigurane milionske poslove za svijet i jedino što mu u životu treba jeste osiguran bolji ambijent za njega, njegove nasljednike i sugrađane.

Znam da Žepče možemo učiniti boljim mjestom za investitore, povratak, rad i život i zato želim da to i pokušam! Vjerujem da moji sugrađani to zaslužuju, baš kao i da nakon 40 godina jednog kancelarijskog čovjeka dobiju načelnika – volontera“, poručio je Kajić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica