Benjamina Karić: Laž je da Severina košta 800.000 KM, cijelu opsadu sam kao dijete bila u Sarajevu

Benjamina Karić: Laž je da Severina košta 800.000 KM, cijelu opsadu sam kao dijete bila u Sarajevu

U novom “Avazovom” intervjuu gostovala je Benjamina Karić (SDP), gradonačelnica Sarajeva.

U razgovoru s urednikom i voditeljem Evelinom Trakom, govorila je o brojnim aktuelnim temama, od kandidature za načelnicu Općine Novo Sarajevo, pa do dočeka Nove godine u glavnom gradu BiH. 

Komentirala je i postavljanje dijamanta na Baščaršiji, njegovom uklanjanju, osudama javnosti i kolega da je populista, “lajkonačelnica”, brutalnim napadima Amira Grosa Kabirija, predsjednika Abraham grupe i izvršnog direktora Aluminija na nju i njenu porodicu, planovima ukoliko bude na čelu Općine Novo Sarajevo, projektima koje je realizirala na čelu Grada Sarajeva. 

“Rođena sam 1991. godine. Za moj prvi rođendan je počela opsada Sarajeva. I ja sam zapravo čitav period opsade provela na prvoj liniji. Imala sam 4 godine kada je granata pala na jedan dio naše zgrade, kada je zapaljen stan u kojem sam u tom trenutku bila sa bakom. Ja sam dijete opkoljenog Sarajeva. Sve komšije, svi sugrađani me pamte po osmijehu. Ja se uvijek smijem”, kaže Benjamina Karić.

Osvrnula se i na koncert Severine za Novu godinu u Sarajevu.

“Nije istina da će nastup Severine koštati 800.000 KM. Meni je žao što tako jedna lijepa priča kao što je doček Nove godine u Sarajevu koristi u političke svrhe. Iako mogu razumjeti, jer je izborna godina. Dakle, mi smo 2024. godine za doček, imali jednu noć, pjevali su sarajevski bendovi i organizacija i doček je košta oko pola miliona KM. Prema podacima Poreske uprave i prema ostalim statistikama, prihodi od novogodišnjih praznika, su bili oko 150 miliona KM. Ovo govorim da znamo da se doček treba posmatrati kao jedna investicija”, rekla je Karić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica