BITKA | Izborna kampanja starta u petak: Počinje vruća politička jesen

BITKA | Izborna kampanja starta u petak: Počinje vruća politička jesen

Predizborna kampanja za predstojeće lokalne izbore zvanično počinje u petak, iako već mjesecima svjedočimo preuranjenoj kampanji, što je rezultiralo i brojnim kaznama za stranke.

Ipak, od petka ćemo gledati nasmijana lica na bilbordima, ali i predizborne skupove s kojih će se slati mnoštvo obećanja.

Kao što to inače biva, najveći fokus javnosti u Federaciji BiH bit će na Kantonu Sarajevo, a posebno na Grad Sarajevo.

Posebno će interesantno biti u Općini Centar, gdje su se SDA, DF i Stranka za BiH udružili kada je riječ o zastupniku u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, te predložili Dennisa Gratza, dok Srđan Mandić, za razliku od prošlih izbora, sada nema podršku NiP-a, nego samo Naše stranke i SDP-a. Istina, neki funkcioneri NiP-a, zbog unutrašnjih sukoba u stranci, ne poštuju tu odluku i na terenu rade za Mandića.

Velika borba očekuje se i u Novom Gradu, gdje je Semir Efendić prije četiri godine tijesno pobijedio kandidata trojke Adnana Delića, sada federalnog ministra. Semir Efendić sada ima i zvaničnu podršku SDA, no s tim nisu saglasni svi lokalni funkcioneri, što su i javno objavljivali, pa je moguće da na terenu ne budu radili svi za njega. Mirza Selimbegović je protukandidat iz redova trojke.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica