DIVNO | Obilježavanje 20 godina od osnivanja džemata Nur Han

DIVNO | Obilježavanje 20 godina od osnivanja džemata Nur Han

U džematu Nur Han, 1. septembra 2024. godine, svečano će se obilježiti 20 godina od osnivanja ovog džemata, koji je kroz protekle dvije decenije postao značajno vjersko i kulturno središte za muslimane iz ovog područja.

Program će se održati nakon akšam namaza, kada će se džematlijama i gostima obratiti istaknuti predavač, Prof. Dr. Mustafa ef. Cerić, koji će svojim izlaganjem dodatno obogatiti ovu posebnu priliku.

Osim predavanja, za sve prisutne bit će upriličen bogat kulturno-vjerski program u kojem će učestvovati neki od najistaknutijih izvođača ilahija i kasida na području naše zajednice. Na programu će nastupiti Mustafa Isaković, Ibrahim Bilčević, Eldin Huseinbegović i Abdusamed Šljivar, čija će izvedba zasigurno unijeti duhovnu svježinu i emocije u ovo značajno okupljanje.

Također, imami medžlisa Zenica će svojim prisustvom i doprinosom učiniti ovu noć posebnom za sve prisutne.

Ovaj jubilej prilika je za prisjećanje na početke džemata Nur Han, ali i za izražavanje zahvalnosti svim onima koji su kroz godine doprinosili njegovom razvoju. Organizatori pozivaju sve članove zajednice, kao i sve ljude dobre volje, da se pridruže ovoj svečanosti i podijele radost ovog važnog događaja.

Džemat Nur Han, kroz svoj dvadesetogodišnji rad, postao je simbol zajedništva, solidarnosti i duhovnog rasta, te će se ova godišnjica obilježiti s dostojanstvom i ljubavlju, kako i priliči zajednici koja je od svog osnivanja predano radila na očuvanju i promicanju islamskih vrijednosti.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica