Nebojša Vukanović podnio krivičnu prijavu protiv Nenada Stevandića

Nebojša Vukanović podnio krivičnu prijavu protiv Nenada Stevandića

Predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović podnio je krivičnu prijavu protiv Nenada Stevandića, lidera Ujedinjene Srpske i predsjednika Narodne skupštine i to zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela trgovina uticajem, primanje dara i drugih oblika koristi i organizovanog kriminala.

“Ne znam da li je tužilaštvo u Banja Luci obaviješteno, ali mi ćemo ih službeno obavjestiti sa prepiskom da je Saša Markovićvlasnik agencije ‘Travel for fun’, svjedočio da je ostavio 250 hiljada, u više navrata za korupciju vezanu za korona nabavke”, rekao je Vukanović podsjećajući na svjedočenje Markovića koji je jedan od osumnjičenih u aferi “korona nabake”, a koji je u svom iskazu pred Okružnim sudom u Banja Luci kazao kako je hiljade maraka nosio u prostorije Ujedinjenje Srpske što je bila svojevrsna provizija za milionski posaosklopljen sa Institutom za javno zdravstvo RS.

Ove navode lider Ujedinjene Srpske je negirao tvrdeći da Marković nikada nije boravio u prostorijama stranke i ističući kako to dokazuje video nadzor koje, prema njegovim riječima, tužilaštvo nikada nije prihvatilo kao dokaz.

Prema navodima Vukanovića prijava protiv Stevandića odnosi se i na zapošljavanje u Narodnoj skupštini RS. Lider Liste za pravdu i red tvrdi kako je Stevandić zaposlio kandidate Ujedinjene Srpske na predstojećim lokalnim izborima, ali i kako je bez konkursa zaposlen sin Strahinje Ćurkovića, sudije Vrhovnog suda RS.

“U procesu protiv Zeljkovića se očekuje postupanje Vrhovnog suda. Upravo na ovakav način zapošljavajući sina sudije, Stevandić trgovinom i pritiscima namjerava da utječe na sud da oslobodi Zeljkovića, jer Zeljković, ako bude osuđen on će da progovori da je tu kolateralna šteta i da je kajmak kupio Stevandić, a da su se na njemu kola slomila. Dakle zloupotrebe Nenada Stevandićaisplivavaju na površinu”, tvrdi Vukanović koji ide dalje u optužbama navodeći kako je za direktora Aedrodroma u Banja Luci na prijedlog Ujedinjene Srpske imenovana Jelena Lekić, kćerka šefa Sektora za utvrđivanje porijekla imovine Poreske uprave RS.

Vukanović tvrdi da je obim zloupotreba toliki da je popunjeno i mjesto vozača potpredsjednika NSRS iz redova opozicije, iako opozicija još nema svog predstavnika u skupštinskom rukovodstvu.

“Ne da nam da imamo potpredsjednika, nama ne da da imamo jednu sekretaricu, a on će da zaposli 10 ljudi iz Ujedinjene Srpske, između ostalih Sinišu Vidovića koji je fizički napadao naše poslanike, a koji je u klasičnom sukobu interesa jer Siniša Vidović je savjetnik Nenada Stevandića u Narodnoj skupštini, vrši servisiranje i nabavku vozila za Narodnu skupštinu što je školski primjer iz udžbenika za korupciju i kriminal“, optužuje Vukanović.

Ističe kako je krivičnu prijavu podnio i protiv direktora javnih preduzeća u Trebinju – Mirka ĆurićaGordann Mišeljića, Luke Petrovića i Veska Dutine, a zbog navodnog zapošljavanja više od 100 ljudi

“Više od 40 u HET, u Mali agrarni fond osam, u Skupštinu grada imaju višak treba da bude zaposleno tri čovjeka na 1000 stanovnika, dakle 100 ljudi, sad imaju 700″, rekao je Vukanović tvrdeći kako se obim zloupotreba vidi i po izdvajanjima za plate.

“Bez gradske administracije samo javna preduzeća i ustanove imaju za plate daju 13,8 miliona KM. Zamislite paradoksa da Dom zdravlja od grada dobija 200 hiljada KMgodišnje, a da agrarni fond dobija 2,5 miliona KM. Je li normalno to, da se daje za liječenje jednog stanovnika sedam maraka”, upitao je on.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica