Francuskoj teniserki prijetili smrću nakon poraza na US Openu: Kladionice uništavaju živote ljudi

Francuskoj teniserki prijetili smrću nakon poraza na US Openu: Kladionice uništavaju živote ljudi

Francuska teniserka Caroline Garcia poražena je na startu US Opena od meksičke teniserke Renate Zarazue nakon čega je dobila mnoštvo negativnih poruka na društvenim mrežama.

Ona je poruke zlostavljanja podijelila na društvenim mrežama gdje nije samo ona bila meta nego i njena porodica.

“Trebala bi se ubiti”.

“Nadam se da će ti mama uskoro umrijeti”.

“Klovn pripada cirkusu”.

“Ti si go*no”.

“Nadam se i očekujem da će ti se nešto loše desiti”.

“Mrzim te”, samo su neke od poruka koje je Garcia podijelila na društvenim mrežama.

“Društvene mreže bi trebale spriječiti zlostavljanje. Turniri i sport nastavljaju da se povezuju s kladioničarskim kompanijama koje stalno privlače nove korisnike. Dani kada su proizvođači cigareta sponzorisali sport su davno prošli, sada se promovišu kladionice koje aktivno uništavaju živote nekih ljudi. Nemojte me pogrešno shvatiti, ne kažem da ih treba zabraniti, ali ih ne bi trebalo promovisati. Također, ako bi neko rekao ove stvari u javnosti, mogao bi imati pravne probleme”, napisala je Garcia te dodala:

“Ja sam samo normalna djevojka koja jako naporno radi i dajem sve od sebe kako bi bila sve bolja i bolja, ali ovo nije u redu. Zaista sam zabrinuta za mlade igrače koji dolaze i koji moraju proći kroz sve ovo”.

Poruke podrške je dobila od prve teniserke svijeta Ige Swiatek kao i Madison Keys te Jessice Pegule i našeg Damira Džumhura.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica