Konačno se pojavio trik koji sprečava nervozu uzrokovanu neodvojivim čepovima

Konačno se pojavio trik koji sprečava nervozu uzrokovanu neodvojivim čepovima

Nekada jednostavan čin otvaranja plastične flaše danas je pomalo kompliciran; čepovi se ne mogu odvojiti i to prilično iritira mnoge Europljane kojima je nametnuta ta direktiva.

No sve to nije bez razloga. Naime, svrha je umanjivanje štetnih posljedica jednog najvećih globalnih izazova današnjice – plastičnog otpada.

Kako smo nedavno pisali, procjenjuje se da svake godine u svijetu proizvedemo oko 400 milijuna tona stvari. Plastika se razgrađuje u male čestice, ali nikada u potpunosti ne nestane. Ova mikroplastika može naškoditi okolišu, zagađujući oceane i tlo, a može ući i u ljudsko tijelo (povezana je sa zdravstvenim problemima kao što su endokrini poremećaji, pa čak i rak, a pronađena je i u placenti).

Unatoč svemu, mnogi se i dalje teško navikavaju na novu mjeru pa ne nedostaje raznih savjeta i trikova kojima neki pokušavaju riješiti problem tih nesretnih čepova.

Novi trik koji stiže s Tik Toka otkriva da je ipak moguće riješiti taj izazov. Naime, čep je moguće okrenuti na drugu stranu i pritisnuti prema dolje tako da ne smeta kod ispijanja.

@sroche2 This whole time weve been doing it wrong! #pov#doingitwrongthiswholetime#newbottle#bottletop#fyp#fy#viral♬ original sound – Dude Dad

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica