Bosanka zapalila auto policijskog načelnika

Bosanka zapalila auto policijskog načelnika

Istarska policija osumnjičila je državljanku Bosne i Hercegovine da je noć ranije u Rovinju zapalila privatni automobil policijskog službenika, a vatra se potom proširila na njegov motocikl kao i na aitomobil slovenačke registracije.

Mediji u Hrvatskoj su objavili da se radilo o vozilima u vlasništvu načelnika rovinjske policijske stanice.

Iz policije su saopćili da se državljanka BiH sumnjiči za krivično djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

– Sumnja se da je 39-godišnjakinja 25. 8. oko 00.50 sati, u Ulici Sv. Brigite u Rovinju, polila lako zapaljivom tekućinom automobil, pulske registracijske oznake, a potom je zapalila tekućinu i izazvala požar. Vatra se s automobila proširila na motocikl, pulske registracijske oznake, a potom i na obližnji automobil, slovenske registracijske oznake – saopćila je Policijska uprava istarska.

Niko nije povrijeđen, ali su sva tri vozila u potpunosti izgorjela.

– Materijalna šteta, koja je nastala 55-godišnjaku i 74-godišnjem slovenskom državljaninu zasad nije utvrđena. Osumnjičena će se po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u poslijepodnevnim satima, privesti u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske – stoji u današnjoj objavi policije.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica