Pezić: Veoma često se dešava da vidimo osobe koje su u džamiji a na njihovom tijelu vidimo tragove tetovaže

Pezić: Veoma često se dešava da vidimo osobe koje su u džamiji a na njihovom tijelu vidimo tragove tetovaže

Elvedin Pezić u ovom tekstu apelira na mlade da se odupru iskušenju tetoviranja, podsjećajući na strogu zabranu u islamu, piše 072info.

Pezić se obraća onima koji još nisu učinili ovaj grijeh, pozivajući ih da budu karakter i da slijede uzor Poslanika, alejhi selam, umjesto svjetskih sportskih i drugih zvijezda. 

Tekst nudi snažnu poruku o važnosti donošenja ispravnih odluka, a cilj mu je potaknuti čitatelje na razmišljanje i dijeljenje ovih vrijednosti s drugima.

RECI ‘NE’ TETOVAŽI !!!

Veoma često se dešava da vidimo osobe koje su u džamiji a na njihovom tijelu vidimo tragove tetovaže. Nadamo se da su se oni pokajali, i da im je žao zbog toga. Stoga ovom prilikom i ne govorimo o njima, već želimo da se obratimo onima koji još nisu pali u grijeh tetovaže.

Brate, budi karakter i reci ‘ne’ tetovaži. Nemoj da te ponese i zavede to što vidiš razne tetovaže na tijelima nekih igrača, jer oni u osnovi ne treba da ti budu uzor u svakodnevnom životu.

Tvoj uzor treba da bude Allahov Poslanik, onaj koga je Uzvišeni Allah učinio uzorom. Tetoviranje je strogo zabranjeno u islamu. Jedan od velikih grijeha. Poslanik, alejhi selam, u vjerodostojnim hadisima prokleo je onoga ko tetovira i onoga ko traži da se tetovira.

Dodatni problem tetovaže je i to što se ona veoma teško može ukonuti sa tijela, pa insan i kada se pokaje od tog grijeha, veoma teško može da uklone tragove tetovaže sa tijela. Stoga, ako to nisi uradio, nipošto to ne čini, budi jak, karakter, i kaži ‘NE’ tetovaži.

Budite Vi razlogom da se neko sačuva ove pošasti, šerujte ovaj post !!!

(Tvoj iskreni brat, Pezić Elvedin)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica