Realizovana inicijativa u Kaknju: Prednost za osobe s invaliditetom, trudnice i roditelje s malom djecom

Realizovana inicijativa u Kaknju: Prednost za osobe s invaliditetom, trudnice i roditelje s malom djecom

Inicijativa vijećnika Općinskog vijeća Kakanj, Kenana Kozle, uspješno je realizovana, a u šalter sali općine Kakanj istaknuto je pravo prednosti za osobe s invaliditetom, roditelje djece s poteškoćama u razvoju, trudnice i roditelje s malom djecom, piše 072info.

Ova inicijativa, koju je Kozlo predstavio na 34. sjednici općinskog vijeća, ima za cilj olakšati izvršavanje svakodnevnih obaveza ovim prioritetnim grupama, smanjujući vrijeme čekanja u redovima.

Kenan Kozlo je naglasio kako osobe s težim invaliditetom, porodice djece s poteškoćama u razvoju, trudnice i roditelji male djece često nemaju potrebnu podršku te su primorani dovesti djecu sa sobom prilikom obavljanja obaveza u javnim ustanovama, što ih stavlja u nepovoljan položaj.

Iako ova inicijativa možda neće riješiti sve njihove probleme, predstavlja značajan korak naprijed u olakšavanju svakodnevnog života ovih ranjivih kategorija.

Vijećnik Kozlo izrazio je uvjerenje da će Općina Kakanj nastaviti pružati posebnu pažnju prioritetnim grupama, što je dokazano i ovim konkretnim primjerom.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica