U Banjoj Luci uhapšen muškarac za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica zbog ubistva u Hrvatskoj

U Banjoj Luci uhapšen muškarac za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica zbog ubistva u Hrvatskoj

Banjalučka policija uhapsila je muškarca za kojim su tragali hrvatski organi zbog krivičnog djela “Ubistvo”.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka danas su lišili slobode muškarca I.J. iz Gradačca, jer je izvršenim provjerama utvrđeno da je za njim raspisana međunarodna potjernica zbog počinjenog krivičnog djela “Ubistvo”.

Naime, nadležnoj policijskoj stanici jučer je oštećena osoba prijavila da je istog dana (jučer) oko 15:45 sati u Banjoj Luci fizički napadnuta od I.J. iz Gradačca.

Njemu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 12. Zakona o javnom redu i miru, saopćeno je iz PU Banja Luka.

Postupajući po navedenoj prijavi, nakon izvršenih provjera utvrđeno je da je za I.J. od strane NCB Interpola Zagreb raspisana crvena difuzna potjernica, u svrhu izvršenja krivične presude zbog počinjenog krivičnog djela “Ubistvo”.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, kao i sudija Suda BiH koji je policijskim službenicima naložio da se muškarac sprovede u Sud BiH.

Prema nezvaničnim saznanjima, riječ je o Ivanu Juriću za kojim je Interpol raspisao potjernicu zbog ubistva u Slavonskom Brodu 2017. godine. Ubistvo se dogodilo ispred jednog ugostiteljskog objekta.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica