Prevara u Zavidovićima: Lažni majstor uzeo akontaciju od 800 KM, namještaj nikada nije isporučen

Prevara u Zavidovićima: Lažni majstor uzeo akontaciju od 800 KM, namještaj nikada nije isporučen

Lice S.Z. iz Zavidovića prijavio je policiji da je postao žrtva prevare nakon što je putem društvene mreže Facebook naručio namještaj, piše 072info.

Nakon što je platio akontaciju od 800 KM osobi koja se predstavila kao majstor za izradu namještaja, narudžba nije stigla u dogovorenom roku.

Ovaj slučaj predao je policiji na dalje istraživanje u nadi da će nadležni organi pronaći prevaranta i omogućiti mu povrat uplaćenog novca.

“Dana 21.08.2024. godine, oko 12,00 sati, u prostorije Policijske stanice Zavidovići obratio se S.Z.(1996) iz Zavidovića, te prijavio da je nad istim od strane nepoznate osobe počinjeno krivično djelo “Prijevara”, tako što je dana 13.06.2024. godine putem društvene mreže “Facebook”, na profilu “Namještaj po mjeri i želji kupca”, isti naručio kućni namještaj, da bi dana 17.06.2024. godine na njegovu adresu došlanepoznata osoba koja se predstavila kao majstor za izradu namještaja, te je S.Z. pomenutoj osobi kao akontaciju dao 800,00 konvertibilnih maraka, ali do dogovorenog roka namještaj nije isporučen”, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica