Oglasio se klub Lamije Zimonjić nakon izjava pred odlazak na SP

Oglasio se klub Lamije Zimonjić nakon izjava pred odlazak na SP

Za tri dana na rasporedu je Svjetsko prvenstvo u kik boksu na kojem bi trebala nastupiti i perspektivna bh. takmičarka Lamija Zimonjić.

Zimonjić je aktuelno prvakinja Balkana, a pred nastup su se oglasili njeni roditelji koji su istakli kako je odlazak na smotru najboljih kik bokserki svijeta koja se održava u Budimpešti upitan zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Istakli su kako je za odlazak potrebno oko 2.000KM, te da je do sada prikupljeno oko 800KM, a tu svotu je izdvojio Lamijin klub.

Nakon pomenutih natpisa oglasili su se iz Lamijinog kluba, a u kratkoj izjavi ogradili su se od izjava roditelja.

“Povodom pisanja vezano za nastup Lamije Zimonjić na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Iako razumijemo da je roditeljima teško da omoguće sredstva i mi kao klub pomažemo koliko god smo to u mogućnosti. Moramo se ograditi od izjava roditelja jer Kanton, Ministarstvo kulture i sporta kao i opštine pomažu rad našeg kluba te na taj način i možemo omogućiti potpuno besplatne treninge sa svom opremom tokom cijele sedmice. Još jednom naglašavao bez pomoći spomenutih institucija to ne bi  mogli. Lamija je mlada i perspektivna takmičarka koja zaslužuje pažnju i podršku i želimo joj kao tim sreću na prvenstvu svijeta.”, poručili su iz Lamijinog kluba KNZA (Kucamo na vrata zaboravljenih asova).

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica