DIVNO | Stiže li Emma Stone u Sarajevo? Holivudska zvijezda mogla bi prošetati crvenim tepihom

DIVNO | Stiže li Emma Stone u Sarajevo? Holivudska zvijezda mogla bi prošetati crvenim tepihom

Prema nezvaničnim informacijama, popularna američka glumica Emma Stone večeras bi trebala stići na 30. Sarajevo Film Festival.

Uz ranije najavljeni dolazak Meg Ryan, koja će biti nagrađena Počasnim Srcem Sarajeva, te uz reditelje Corda Jeffersona i Alexandera Paynea, koji su već u Sarajevu, očekuje se da će na SFF stići i Emma Stone.

Također, među gostima iznenađenja na festivalu pominje se i Al Pacino, a direktor Sarajevo Film Festivala je u Klix Studiju kazao kako o tome ne želi govoriti, ali da je na SFF-u sve moguće.

Osvojila je brojne nagrade, među kojima su Oscar, nagrada BAFTA-e i Zlatni globus. Godine 2017. bila je najplaćenija glumica na svijetu. Pojavila se na Forbesovom Celebrity 100 popisu iz 2013. i 2017. godine, a magazin Time nazvao ju je jednom od 100 najutjecajnijih osoba na svijetu.

Glumica se 2004. godine prvi put pojavila na televiziji u “In Search of the New Partridge Family” reality showu za koji je snimljena samo pilot-epizoda. Poslije manjih televizijskih uloga njezina je prva filmska uloga bila u “Superbadu” (iz 2007.), a za ulogu u Dobrodošli u zemlju zombija iz 2009. dobila je pozitivne kritike medija. Njezina je prva glavna filmska uloga bila u tinejdžerskoj komediji “Easy A” (iz 2010.), za koju je bila nominirana za BAFTA-inu nagradu za zvijezdu u usponu i Zlatni globus za najbolju glumicu. Dodatni uspjeh ostvarila je u romantičnoj komediji “Crazy, Stupid, Love” (iz 2011.) i drami “The Help” (iz 2011.).

Prvi je put glumila na Broadwayu u novijoj inačici mjuzikla Cabaret (od 2014. do 2015.). Za svoju je ulogu nadobudne glumice u romantičnom mjuziklu “La La Land” (iz 2016.) osvojila Oscar za najbolju glumicu. Utjelovila je Billie Jean King u biografskom filmu iz 2017. i Abigail Masham u povijesnoj dramediji “The Favourite” (iz 2018.), za tu je ulogu treći put nominirana za Oscar.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica