Kamala Harris u augustu ulaže 90 miliona dolara u TV reklame

Kamala Harris u augustu ulaže 90 miliona dolara u TV reklame

Otkako je uskočila u predsjedničku utrku, Kamala Harris skuplja donacije, a sada njena kampanja koristi taj novac uz najavu da će 90 miliona dolara za televizijske oglase biti potrošeno u augustu.

Novac će biti usmjeren na medijska tržišta na srednjem zapadu gdje kažu da Donald Trump “ustupa eter”.

“Nakon našeg historijskog pokretanja, znamo da što više birača tokom mjeseca augusta čuje o razlikama između dugogodišnje historije potpredsjednice Harris u pružanju zdravorazumskih rješenja za američki narod – od njenih prvih dana kao tužiteljice do sadašnjosti – i opasnog, ekstremnog i nedodirljivog programa Donalda Trumpa, to će više znati da je potpredsjednica Harris jedini kandidat sposoban voditi našu zemlju u sljedeće četiri godine. Upravo ovakvim naporima rano ćemo se probiti kroz prenatrpano medijsko okruženje i biračima koji će odlučiti jasno dati do znanja izbor i uloge ovih izbora”, kazao je zamjenik kampanje Quentin Fulks.

Osim emitiranja u swing državama poput Michigana, Pennsylvanije i Wisconsina, oglasi će se emitirati u Ohiu, za koji se očekuje da će glasati za Trumpa, ali gdje se njegov demokratski senator Sherrod Brown takmiči za još jedan mandat.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica