Sukob na parkingu u Blagaju: Tuzlak tvrdi da su se branili od napada

Sukob na parkingu u Blagaju: Tuzlak tvrdi da su se branili od napada

Na području Blagaja, u blizini Tekije, u petak je došlo do ozbiljnog incidenta u kojem je teže povrijeđen radnik na parkingu, Mehmed Bojčić (46) iz Mostara, koji je zbrinut u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” u Mostaru.

U vezi s ovim slučajem, saslušavani su otac i sin, H. A. (58) i A. T. (27) iz Tuzle, koji su učestvovali u tučnjavi.

H. A. iz Tuzle, koji se obratio redakciji „Dnevnog avaza“, negira da je do tučnjave došlo zbog neplaćanja parkinga. Prema njegovim riječima, do sukoba je došlo nakon što su ga, zajedno sa sinom i pet žena, napala grupa muškaraca, koju je, prema njegovom tvrdnjama, predvodio izvjesni Badžem, odgovoran za naplatu parkinga.

“Branili smo se doslovno za život. Njih 12 je nasrnulo na nas. Tukli su i moju kćerku. Da nismo pružili otpor, vjerovatno bi nas ubili,” kazao je H. A., napominjući da su tokom incidenta trpjeli uvrede i provokacije.

H. A. tvrdi da je nakon incidenta dobio prijetnje, ali i poruke od drugih ljudi koji su istakli da nikada nisu dobili račun na tom parkingu. Također je naveo da je Mehmed Bojčić udario njegovu kćerku pesnicom kada mu je otela šipku, te da je njegova kćerka zadobila potres mozga, frakturu i hematome.

“Policija je bila korektna prema nama, ali istakli su da Bojčić nije osoba koja bi trebala raditi na parkingu zbog problema s narkomanijom. Mi smo postupali u samoodbrani,” dodao je H. A.

H. A. je također spomenuo da su on i njegov sin pokušali smiriti situaciju, ali da to nije uspjelo. Prema njegovim riječima, Badžem i njegov rođak, koji rade na parkingu, bili su glavni pokretači sukoba. “Cijela situacija je kulminirala kada su nas počeli provocirati, oštetili su nam auto i fizički nas napali,” kazao je H. A.

Tuzlak je na kraju naglasio da je cijeli događaj bio borba za preživljavanje i da je njegova kćerka snimljena sa šipkom, što neki pokušavaju iskoristiti protiv nje.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica