Slučaj s Hvara koji je osvojio mreže: Mladići iz Srbije i Crne Gore pomogli povrijeđenoj ženi

Slučaj s Hvara koji je osvojio mreže: Mladići iz Srbije i Crne Gore pomogli povrijeđenoj ženi

Na Instagram stranici Podgorički vremeplov objavljena je pohvalna priča o dva mladića iz Srbije i Crne Gore koji su pomogli povrijeđenoj ženi na Hvaru.

Žena koja se javila s fotografijom mladića dok povrijeđenu ženu nose na stolici pojasnila je o čemu je riječ.

“Jedna starija žena se poklizala na stepenicama i povrijedila kuk. Nije se mogla pomjeriti neko vrijeme od stanja šoka i bola, ali kad se smirila pokušali smo naći rješenje zajedno. Hitna pomoć nije bila dostupna u tom trenutku i zabranjen je bio prolazak vozilima rivom u to doba večeri, pa smo se organizovali i momak iz Crne Gore i iz Srbije su je zajedno odnijeli do autobuske stanice odakle su je taksisti pokupili i pomogli da dođe do kuće”, navela je neimenovana gospođa.

Uzevši u obzir da se radi o mladićima iz dvije različite države Balkana, a koji su se našli u trećoj, htjela je njihovu priču podijeliti i istaći kao “pozitivan primjer ljudskosti”.

“S obzirom na dinamičnu historiju koju dijelimo na Balkanu i danas prisutne ostatke iste, mislila sam da bi vam možda ova priča bila zanimljiva kao jedan pozitivan primjer ljudskosti prije svega”, navela je dalje.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica