Druga isplata za podršku majkama: 1.918 novih korisnica dobija po 1.000 KM

Druga isplata za podršku majkama: 1.918 novih korisnica dobija po 1.000 KM

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike izvršilo je drugu isplatu pomoći za majke koje su podnijele zahtjev za podršku u iznosu od 1.000 konvertibilnih maraka za novorođenčad u Federaciji Bosne i Hercegovine

U ovoj isplati obuhvaćeno je 1.918 majki za 1.939 djece, što ukupno iznosi 1.939.000 konvertibilnih maraka.

Ova isplata odnosi se na prijave koje su obrađene u periodu od 12. jula 2024. godine do kraja istog mjeseca. Do sada je u sistem uneseno ukupno 8.121 prijava, od kojih je, zajedno s prvom i drugom isplatom, obuhvaćeno 5.168 djece.

Ministarstvo nastavlja s obradom preostalih prijava kako bi što veći broj majki dobio podršku u najkraćem roku. Trenutno je u aplikaciji 1.578 prijava koje nisu u potpunosti ispunjene ili su vraćene majkama na dopunu. U odnosu na prošli mjesec, kada je bilo 3.179 nedovršenih prijava, evidentan je značajan napredak u obradi podataka.

Ministar rada i socijalne politike, Adnan Delić, izrazio je uvjerenje da će preostale prijave biti završene u narednom mjesecu, nakon čega će svaka nova prijava biti obrađena i isplaćena u što kraćem roku.

Ova inicijativa je dio šire strategije Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za jačanje socijalne politike i podršku porodicama, sa ciljem poboljšanja demografske slike u zemlji, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica