SRAMOTNO

Incident kod Tešnja: Pijan lancima vezao golove na dječijem poligonu i isčupao ih traktorom

Incident kod Tešnja: Pijan lancima vezao golove na dječijem poligonu i isčupao ih traktorom
Foto: Ilustracija

U Vukovu, općina Tešanj, dogodio se incident koji je uznemirio lokalnu zajednicu, piše 072info.

Naime, jedan muškarac, navodno u alkoholiziranom stanju, odlučio je reagovati na dječiju igru na krajnje neprimjeren način. 

Kako tvrde svjedoci, muškarcu je smetala dječija igra na poligonu, te je u pijanom stanju lancima vezao golove na dječijem igralištu. Nakon što ih je čvrsto zavezao, golove je prikačio za traktor i nasilno ih isčupao iz temelja. Ovaj čin ostavio je djecu i njihove roditelje šokirane i bez riječi.

Pripadnici MUP-a ZDK su brzo reagovali na ovaj incident. Istraga je u toku, a očekuje se da će protiv počinitelja biti poduzete odgovarajuće pravne mjere. 

Roditelji i stanovnici Vukova izrazili su svoju zabrinutost i ogorčenje zbog ovog nemilog događaja, naglašavajući važnost očuvanja sigurnih i pristupačnih prostora za dječiju igru i rekreaciju. Ovaj incident poslužio je kao podsjetnik na potrebu za većom društvenom odgovornošću i brizi za zajedničke resurse.

Očekuje se da će lokalne vlasti brzo sanirati štetu i vratiti igralište u prvobitno stanje kako bi djeca mogla nastaviti s igrom i sportskim aktivnostima.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica