Srbija ima medalju u Parizu: Furiozni Đoković ostvario plasman u finale OI

Srbija ima medalju u Parizu: Furiozni Đoković ostvario plasman u finale OI

Srbijanski teniser Novak Đoković se plasirao u finale Olimpijskih igara u Parizu pobijedivši Lorenza Musettija iz Italije sa 2:0 po setovima.

Italijan je u trećem gemu prvog seta došao do brejk lopte koju nije iskoristio, a u četvrtom je Đoković imao četiri koje također nije iskoristio pa je Musetti došao do izjednačenja rezultata, bilo je 2:2.

Brejka nije bilo sve do desetog gema kada je Đoković iskoristio prvu brejk loptu i to nakon što je vezao pet uzastopnih poena i došao do vodstva od 1:0 u setovima.

Drugi set je Musetti otvorio brejkom, ali se Đoković vratio već u sljedećem gemu i izjednačio na 1:1. Potom je Italijan ponovo oduzeo servis srbijanskom teniseru, ali se Đoković u četvrtom gemu vratio i izjednačio na 2:2.

U šestom gemu je iskoristio treću brejk loptu i poveo sa 4:2 da bi u osmom iskoristio još jednu brejk šansu i došao do plasmana u finale.

Tamo ga čeka Carlos Alcaraz koji je danas sa 2:0 po setovima pobijedio Kanađanina Felixa Augera-Aliassimea koji će s Musettijem igrati u meču za treće mjesto.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica