Oglasila se zastupnica u Skupštini ZDK o velikom požaru u Žepču

Oglasila se zastupnica u Skupštini ZDK o velikom požaru u Žepču

Sanja Renić je reagirala na zabrinutost građana Žepča zbog požara koji je uzrokovao velike probleme, piše 072info.

Kontaktirala je Kantonalnu upravu civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona (KUCZ ZDK), koja je obavijestila da ne može intervenirati s helikopterom jer nije dobila Zahtjev za intervenciju od načelnika općine Žepče.

Načelnik općine je trenutno na godišnjem odmoru, a niko drugi nije ovlašten potpisati zahtjev, zbog čega je situacija ostala neriješena.

Renić je izrazila nezadovoljstvo zbog nemara nadležnih u općini i kantonu, naglašavajući da je situacija ozbiljna zbog prisustva kamenoloma i mogućih miniranih područja koja otežavaju gašenje požara.

Građanima Žepča poručila je da će vidjeti hoće li obećanja nadležnih biti ispunjena i hoće li biti poduzeti konkretni koraci za gašenje požara.

“S obzirom da mi je se jutros javilo mnogo građana iz Žepča i izrazilo ogromnu zabrinutost i za okoliš i za vlastito zdravlje, jer kako tvrde, dim pravi ogromne probleme pri disanju za mnoge građane ove Općine. Reagirala sam na te pozive na način da sam kontaktirala Kantonalnu upravu civilne zaštite ZDK, a koji su mi rekli da u Žepču ne mogu intervenirati sa helikopterom, jer nema Zahtjeva za intervenciju prema KUCZ ZDK i pomoć pri gašenju požara, a koji bi morao biti upućen od načelnika općine Žepče?

Vodeći se ovom informacijom, nazvala sam Ured načelnika općine Žepče, gdje su mi kazali da je načelnik na godišnjem, te da navedeni Zahtjev prema KUCZ ZDK nema ko da potpiše, tako da žepčankama i žepčacima jedino preostaje da im općina izgori, dok se načelnik ne vrati sa godišnjeg odmora.

O samoj lokaciji požara neću mnogo, tu se nalazi 4-5 kamenoloma, krade se šuma i tad kad se to radi nije minirano, a kad se treba gasit požar, minirano je i ne može se pristupit terenu, dakle, ovdje je riječ o nemaru nadležnih kako u općini tako i u kantonu.

Dakle, žepčanke i žepčaci, imate predstavnike u vlasti koje ne interesuje ništa osim njih samih, a dokaz za to vam je i ovaj požar koji ne gasi ni načelnik ni kantonalni zastupnik i zastupnik u Federalnom Domu naroda i čime podjednako pokazuju i prikazuju koliko im je zapravo stalo do građana.

P.S. ovi iz općine su mi obećali da će Zahtjev prema KUCZ ZDK biti danas, a KUCZ ZDK je obećao tražiti helikoptere da se taj požar ugasi u navodno miniranom području, ostaje nam za vidjeti jesu li to samo obećanja ili će biti i djela!”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica