Dodik u panici zbog novca: Ne možemo uzeti ni pozajmicu

Dodik u panici zbog novca: Ne možemo uzeti ni pozajmicu

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik održao je novu konferenciju za novinare, koju je iskoristio za iznošenje niza klevta na račun SAD-a.

Između ostalog, Dodik je optužio američkog ambasadora Michaela Murphya da prima novac od Bošnjaka, pa čak i da želi da ga likvidiraju. No, suština obraćanja odnosila se na evidentne probleme u kojima se nalazi manji bh. entitet, zahvaljujući Dodikovom režimu.

Naime, Ambasada SAD-a je nizom objava danima unazad argumentirano postavila pitanja režimu u RS – Gdje je novac. Od preko milijardu zaduženja na Banjalučkoj berzi, do ugovora sa sankcionisanim firmama i porodičnim biznisama porodica na vlasti.

– Moj sin nije vlasnik kompanija kojima se uvode sankcije, tamo se onemogućava posao ljudima, ostaje se bez 700 radnih mjesta, samo zato što ja nekog znam tamo, poručio je danas Dodik i dodao da su sve te priče neistinite.

Dodao je da su te firme učestovale na različitim tenderima.

– Negdje prošle, negdje nisu. Ali nisu prodavale maglu, nego robe i usluge koje pružaju, rekao je Dodik.

On je rekao da se radi o tome da mu se američki ambasador sveti.

– Danas nema nijedne banke u RS koja smije da radi sa Vladom RS. Njihovo osoblje ovdje prijeti i obilazi banke svaki dan. Sada kažu gdje su pare, a sve su blokirali. Mi imamo međunarodne prijatelje, žele da nam pomognu pozajmicom, kreditom. Jedna zemlja je spremna, ali zbog blokada ne možemo to da realizujemo, rekao je Dodik.

(Vijesti.ba)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica