Britanski travel influenseri posjetili BiH, a jedno mjesto ih je oduševilo: “Nikad nismo vidjeli išta slično”

Britanski travel influenseri posjetili BiH, a jedno mjesto ih je oduševilo: “Nikad nismo vidjeli išta slično”

Molly i Matt, travel influenseri iz Londona, posjetili su Bosnu i Hercegovinu i na svom YouTube kanalu Dabble and Travel podijelili utiske, a posebno su bili impresionirani Travnikom i vodopadom u Jajcu.

Prvi snimak koji su podijelili bilježi šta su sve doživjeli u Sarajevu koje Matt opisuje kao “zadivljujući glavni grad okružen zelenim planinama, rijekama i slikovit stari grad”.

Dijeleći šta su sve posjetili, uz osvrt na historiju te degustiranje hrane, Matt i Molly prenijeli su svoje doživljaje iz Sarajeva.

Nakon Sarajeva, posjetili su Travnik i Jajce, a u videu na YouTubeu poručili su da je to “strana Bosne i Hercegovine koju mediji ne prikazuju” te da su ih ova dva grada šokirala.

“Bosna je prepuna raskošnog zelenila gdje god da pogledate”, kazao je Matt podijelivši i prve utiske nakon što su stigli u Travnik: “Iskreno, prvi utisak ovog mjesta – zadivljujuće. Smješten na rijeci, iznad imate srednjovjekovnu tvrđavu, sunce sija. Morate doći u BiH”.

Isprobali su bosansku kafu, a nakon što su posjetili Jajce i vodopad koji se nalazi u samom gradu Matt je poručio: “Mislim da nikad nisam vidio ništa slično”.

“Dobrodošli na Nijagarine vodopade u Bosni”, našalio se dok je Molly dijeleći svoje impresije kazala kako nije očekivala da će biti toliko zelenila.

Na samom kraju Matt je poručio da su imali priliku vidjeti centralnu Bosnu te Travnik za koji mnogi njihovi pratitelji vjerovatno nisu nikad čuli te da je bila “apsolutna privilegija” posjetiti ga.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica