Rusi ponovo pokazuju mišiće Amerikancima: “Neustrašivi” i još dva ratna broda stigli na Kubu

Rusi ponovo pokazuju mišiće Amerikancima: “Neustrašivi” i još dva ratna broda stigli na Kubu

“Posjete pomorskih jedinica iz drugih zemalja historijska s praksa revolucionarne vlasti održavajući tako odnose prijateljstva i saradnje”, naveli su iz ministarstva.

Vojni brodovi ruske Baltičke flote stigli su danas u luku Havana na Kubi, a poručeno je kako će Rusija i Kuba dodatno razvijati saradnju u svim poljima, uključujući i vojni segment.

Prema informacijama Ministarstva revolucionarnih oružanih snaga Kube ruski brodovi će se u ovoj luci zadržati sve do 30. jula.

Kako pišu kubanski mediji, u luku su uplovili patrolni brod “Neustrašivi” te naftni tanker “Jelnja” i školski brod “Smolni”.

“Ruski mornari će tokom boravka na Kubi posjetiti glavnokomandujućeg republičke mornarice, guvernera Havane, a bit će organizovan i obilazak historijskih i kulturnih mjesta glavnog grada”, saopćeno je.

Ovo je ujedno druga posjeta ruskih ratnih brodova Kubi ovog ljeta. U junu su brodovi ruske Sjeverne flote izveli vojne vježbe u Karipskom moru, a saradnja je naročito intenzivirana uslijed sve napetijih odnosa Rusije sa Zapadom.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica