Zbog gafa na otvaranju OI, cijeli svijet se smije delegaciji Sjeverne Makedonije

Zbog gafa na otvaranju OI, cijeli svijet se smije delegaciji Sjeverne Makedonije
Paris 2024 Olympics - Opening Ceremony - Paris, France - July 26, 2024. Athletes of North Macedonia aboard a boat in the floating parade on the river Seine during the opening ceremony. REUTERS/Aleksandra Szmigiel

Prelijepe slike iz grada svjetlosti, otišle u svijet, gdje su rijekom Senom delegacije prolazile u brodovima. Svijet je mogao vidjeti i najvažnije znamenitosti iz kultnog grada.

Spektakularno otvaranje Olimpijskih igara u Parizu, donijelo je ruku na srce i nekoliko situacija u kojima organizacija nije funkcionisala, a jedna od tih se desila i tokom defilea delegacije Sjeverne Makedonije.

Prvi put u historiji Igara, svečana ceremonija i predstavlja učesnika desilo se van stadiona.

Televizijski prijenos je bio zahtjevan, ali desili su se i gafovi.

U glavnoj ulozi bili su predstavnici Sjeverne Makoednije, koji su mahali svojim zastava, ali u pogrešnom smjeru. Pozdravljali su okupljenje gledatelje na obala Sene, ali zbog čijeg propusta ne znamo, mahali su u kontra smjeru od kamere, koja je “hvatala” delegacije 206 država.

Režiser tv prijenosa najvećeg sportskog događaja na svijetu, mogao ih je zbog toga snimiti samo s leđa. Identična stvar desila se i delegaciji Luksemburga.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica