Trumpov bliski saradnik o njegovoj reakciji nakon napada: “Nisam mogao, a da se ne nasmiješim”

Trumpov bliski saradnik o njegovoj reakciji nakon napada: “Nisam mogao, a da se ne nasmiješim”

Bivši ambasador SAD-a u Izraelu David Friedman osvrnuo se na napad na Donalda Trumpa te je poručio kako je SAD u subotu imao svoj 7. oktobar, misleći na datum kada je Hamas upao u dijelove Izraela.

Friedman, koji je obavljao funkciju ambasadora u periodu Trumpove administracije, izjavio je kako su službe sigurnosti tokom Trumpovog skupa napravili propuste.

“Pa vidite, imali smo svoj 7. oktobar koji u ovom trenutku niko ne može objasniti kako se mogao dogoditi”, rekao je Friedman.

Pojasnio je kako ima dosta nejasnoća u cijelom slučaju.

“Nema mi nikakvog smisla kako bi neko mogao da se popne na krov na vidno mjestu, da vidi predsjednika SAD-a ili bivšeg predsjednika kako drži govor. Snajperisti na krovu, kako mi je rečeno, kasnili su s pucanjem. Cijela stvar je neobjašnjiva. Nažalost, navikavamo se na to u ovom svijetu gdje se dešavaju neki zaista kolosalni propusti”, pojasnio je.

Iako ističe kako nije gledao skup uživo, kasnije su do njega došle informacije o cijelom događaju.

“Kada sam vidio šta se dogodilo rekao sam: ‘Ovo je moj dragi prijatelj’. Kada sam vidio kako je skočio, kako je natjerao Tajnu službu da ga puste, čak i dok mu je krv curila, to je Donald Trump kojeg sam poznavao. Uz svu traumu, nisam mogao, a da se ne nasmiješim, jer je to zaista tip kojeg sam poznavao. Njegovi instinkti su se zaista pojavili u tom slučaju”, naveo je Friedman.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica