Sarajevo eurogolom u 90. minuti pobijedilo Aktobe u prvom evropskom susretu ove sezone

Sarajevo eurogolom u 90. minuti pobijedilo Aktobe u prvom evropskom susretu ove sezone

Nogometaši Sarajeva su slavili u prvoj utakmici prvog prekola Konferencijske lige u gostima kod Aktobea rezultatom 1:0.

U prvom poluvremenu Aktobe je dominirao, dok se Sarajevo fokusiralo na kontranapade.

Najbolju priliku u prvih 45 minuta vidjeli smo u 19. minuti kada je Samorodov nakon slaloma kroz odbranu Sarajeva šutirao sa 15 metara, golman Rockov se nije ni pomjerio i bio je savladan, ali lopta je pogodila stativu.

U drugom poluvremenu smo vidjeli dvije velike prilike za Aktobe. Najprije je u 74. Minuti rezervista Umajev sjajno skočio u kaznenom prostoru i šutirao glavom, no pogodio je prečku, a dvije minute kasnije Romero je izašao sam pred Rockova iskosa sa lijeve strane, a golman Sarajeva je sjajno odbranio njegov udarac.

Sarajevo je u 88. minuti propustilo zicer kada je rezervista Guliašvili napravio sjajan dribbling i šutirao iskosa sa desne strane, no lopta je otišla pored gola.

Bordo tim je do pobjede stigao u 90. minuti kada je Kyeremeh postigao eurogol u same rašlje sa više od 20 metara za veliku prednost Sarajeva uoči revanša.

Revanš se igra već za sedam dana u Sarajevu na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, a ukoliko bude uspješniji, Bordo tim će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv slovačkog Spartaka iz Trnave.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica