Otac heroja Španije zakukao: Sin mi je sve oduzeo, čak i posljednju stvar koja mi je ostala

Otac heroja Španije zakukao: Sin mi je sve oduzeo, čak i posljednju stvar koja mi je ostala

Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, tako što je poslije produžetaka eliminisala domaćina turnira, selekciju Nemačke (2:1). “Crvena furija” je do trijumfa stigla u 119. minuti meča, a junak pobjede bio je Mikel Merino, koji je postigao gol na istom mjestu gde i njegov otac Angel 33 godine ranije.

Merino je momentalno otrčao do korner zastavice gdje je i proslavio pogodak.

Međutim, njegova proslava imala je poseban značaj.

Naime, na istom stadionu, prije 33 godine, Osasuna je u okviru Kupa UEFA gostovala Stuttgartu i pobijedila je sa 3:2, a drugi gol na meču postigao je Angel Merino, Mikelov otac.

Angel je na identičan način proslavio taj gol.

Merino senior se zahvaljujući sinu 33 godine kasnije ponovo našao u žiži javnosti, a imao je šta i da kaže na kompletnu situaciju.

“Pričali smo o tome. Još prije utakmice smo govorili ‘zamisli da uđeš u igru i da daš gol’. On je odlučan u tome da mene napravi lošim fudbalerom, u svemu me već prevazišao. Već je uradio više nego što sam ja ikada uspio. Međutim, ja sam dao gol u Stuttgartu, a on nije. To je bilo sve što mi je ostalo, a sada mi je i to oduzeo – kroz šalu se žali Angel, pa dodaje:

“To je poseban trenutak i emocije vas preplave. Njegov gol je mnogo važniji od onog što sam ja postigao ovdje. Mikelov pogodak mi je momentalno postao čak i draži od mog. Vidjeli smo se posle utakmice i baš smo se smijali. ‘Još jedan gol u Stuttgartu, a?’. Veoma sam ponosan na njegovo ponašanje kada uđe u igru, na koliko god vremena to bilo. Nije lako nositi se sa svim ovim igračima koji su starteri u svojim klubovima, ali je na kraju nagrađen – poručio je Angel Merino.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica