Šljivo napustio BHI-KF, stranku Kasumovića, prešao u SDP

Šljivo napustio BHI-KF, stranku Kasumovića, prešao u SDP

Općinskoj organizaciji SDP-a Kakanj danas su pristupili Nusret Muslić i Nermin Šljivo. 

NUSRET MUSLIĆ – Tokom odbrane i borbenih dejstava u proteklom ratu obavljao dužnost komandanta IDČ-tkz-Gerila i u toku ratnih operacija dva puta ranjavan i od posljedica ranjavanja ostao trajni RVI-d 70%.

Za zasluge u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 92-95 postao je prvi kakanjac koji je odlikovan najvišim ratnim priznanjem „Zlatnim ljijanom“.

Nakon demobilizacije radio kao TV montažer na NTV IC-7, a kasnije bio uposlenik u TE Kakanj .

Odmah nakon rata aktivno učestvovao u radu boračkih udruženja RVI, JOB-a UDNRP-a, gdje je obavljao dužnosti predsjednika JOB-a TE Kakanj i dužnost predsjedavajučeg Skupštine JOB-a JP EP BiH a trenutno obavlja dužnost predsjedavajučeg Skupštine Nosica najviših ratnih priznanja Ze-do kantona.

Osim toga, aktivno sudjeluje u rješavanju boračke problematike kako na Općinskom,kantonalnom tako i federalnom nivou. Trenutno je penzionisan kao starješina (Kapetan) Armije BiH i kao nosilac „Zlatnog ljiljana“.

NERMIN ŠLJIVO – Aktivni učesnik u svim značajnim akcijama  humanitarnog i socijalnog značaja. Prepoznatljivo kakanjski lice koji svoj rad kroz društveni angažman usmjerio na raznim poljima za dobrobit zajednice u kojoj živi. Dokazani borac za pravdu i jednakost.

Inače, Šljivo je donedavno bio u BHI-KF, stranki Fuada Kasumovića, a na proteklim Općim izborima bio je na listi za Skupštinu ZDK.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica