DRAMA U ŽEPČU: Muškarac prijetio radnicima

DRAMA U ŽEPČU: Muškarac prijetio radnicima

Dana 27.03.2024. godine, u 15,37 sati, u mjestu Goliješnica, u blizini gradilišta koridora Vc, od strane lica I.S., rođen 1958. godine iz Žepča, izvršena su krivična djela “Ugrožavanje sigurnosti”, “Nasilničko ponašanje” i “Nedozvoljeno držanje oružja i municije”, na način da je isti prijetio vatrenim oružjem prema radnicima koji su izvodili radove. 

Na licu mjesta policijski službenici Policijske stanice Žepče su pronašli navedeno lice, kod kojeg prilikom pregleda nije pronađeno vatreno oružje, nakon čega je u skladu sa izdatom naredbom od strane policijskih službenika Policijske stanice Žepče izvršen pretres poslovnih objekta firme “Sinan Comerce” d.o.o. Žepče i porodične kuće, kojom prilikom je pronađeno slijedeće; dva metalna okvira od automatske puške u kojim se nalazilo 60 metaka, cal. 7,62 mm, kartonska kutija u kojoj se nalazilo 23 metka cal. 7,62mm i jedan plinski pištolj sa okvirom i sedam komada metaka. 

Pronađeni predmeti i municija su privremeno oduzeti, a lice I.S. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Daljnji rad na dokumentovanju pomenutih krivičnih dijela nastavljaju istražitelji Policijske stanice Žepče.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica