Savjetnik Cvijanović o zabrani održavanja protesta: Tamo ne može da se okuplja niko ko se ne uklapa u bošnjačku matricu

Savjetnik Cvijanović o zabrani održavanja protesta: Tamo ne može da se okuplja niko ko se ne uklapa u bošnjačku matricu

U Sarajevu očigledno ne može da se okuplja niko ko se ne uklapa u bošnjačku političku matricu, izjavio je Saša Aulić, savjetnik članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Reagujući na zabranu održavanje protesta ispred Suda i Tužilaštva BiH u petak, 1. septembra, u organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH s ciljem podrške predsjedniku RS Miloradu Dodiku, protiv kojeg je podignuta optužnica, Aulić je rekao za Srnu da je to demokratija po mjeri političke Baščaršije.

– Slika i prilika građanske BiH koju sanjaju bošnjački političari i u kojoj bi Srbima bila stavljena traka preko usta – istakao je Aulić.

Aulić je konstatovao da ovakav „tamni vilajet od države podržavaju i zapadne ambasade koji se na sva zvona predstavljaju kao zaštitnici slobode i demokratije.“ Da se ovako nešto desilo u RS, istakao je Aulić, „američka i britanska ambasada bi istog trenutka počele da vrište o ugroženosti slobode i demokratskih prava.“

– Budući da ovu diskriminaciju sprovode oni koji su na njihovom kratkom lancu, za očekivati je da će ovaj put izostati i poruke zabrinosti i oštre osude, a ne bi bilo čudno ni da ovu nedemokratsku zabranu otvoreno podrže. Nagledali smo se i većeg licemjerja – rekao je Aulić.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica