Al Shiddi Group investira veliki novac i u regionu: U Ulcinju će graditi ekskluzivni turistički resort. Vlada Crne Gore već usvojila prijedlog Memoranduma o razumijevanju

Al Shiddi Group investira veliki novac i u regionu: U Ulcinju će graditi ekskluzivni turistički resort. Vlada Crne Gore već usvojila prijedlog Memoranduma o razumijevanju

U Ulcinju bi mogla biti realizovana još jedna investicija u oblasti turizma, s obzirom na to da je Al Shiddi Group iz Saudijske Arabije zainteresovan za izgradnju ekskluzivnog turističkog resorta na dijelu Rta Mavrijan u Ulcinju, piše etto.ba.

Zato je Vlada na telefonskoj sjednici usvojila prijedlog Memoranduma o razumijevanju koji će potpisati Vlada, Opština Ulcinj i investitor, odnosno kompanija Al Shiddi Group.

Kako stoji u prijedlogu memoranduma, Al Shiddi ima za cilj da obezbijedi znanje i identifikuje i obezbijedi finansiranje za razvoj i izgradnju ekskluzivnog turističkog resorta na dijelu područja Rt Mavrijan.

Vlada se memorandumom obavezuje da će, u okviru svojih nadležnosti, nastojati da učestvuje na operativnism sastancima između investitora i Opštine Ulcinj, zatim da promoviše značaj unapređenja turističke ponude sa posebnim akcentom na pozicioniranje Crne Gore kao luksuzne turističke destinacije, ali i da posreduje u postupku ostvarivanja potrebnih kontakata sa predstavnicima institucija na lokalnom i državnom nivou, te omogući stvaranje administrativnih preduslova za realizaciju projekta.

Opština Ulcinj će, shodno najboljim naporima, obezbijediti neophodnu administrativnu i prostornu podršku za realizaciju ove investicije.

Strane su saglasne da će se koordinacija aktivnosti sprovoditi preko Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore i kancelarije Al Shiddi, piše etto.ba.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE