OPREZ: U BiH se šeta osuđeni silovatelj, evo gdje je viđen

OPREZ: U BiH se šeta osuđeni silovatelj, evo gdje je viđen

Internetom kruži slika čovjeka za kojeg se tvrdi da je vršio silovanja a viđen u Mostaru.

Građani Mostara na društvenim mrežama dijele fotografiju na kojoj se nalazi Emin Pajić iz Živinica (54), koji je osuđen na sedam godina zatvora zbog silovanja u Crnoj Gori.

Zabrinuta građanka je objavila kako je danas maltretirao njenu kolegicu u apoteci i da joj je tražio tablete za potenciju.

Proteklih nekolika dana Pajić je viđen u više bh. gradova kako se šeta ulicama. On je prošlog četvrtka viđen u Jajcu oko 6 sati ujutru na Autobuskoj stanici, a građani su ga odmah prijavili policiji.

Pripadnici PU Jajce izvršili su kontrolu istog lica te prate njegovo kretanje. S obzirom na to, da je on na slobodi, ali opreza nikad dosta zbog njegove prošlosti.

Oko 9 sati je viđen kako ide pješke magistralnim putem M-5 Jajce- Jezero, tačnije kod tunela na kupalištu Brana. Prema navodima iz PU Jajce on je otišao Ključu. Nekoliko dana nakon toga tačnije u nedjelju je viđen u Sanskom Mostu.

Ovim putem molimo roditelje da pripaze na svoju djecu i obrate pažnju ukoliko sretnu čovjeka sa fotografije koju nam je poslao čitalac i prijave policiji.

Eminu Pajiću je silovao jednu ženu u Crnoj Gori i zbog toga osuđen na sedam godina zatvora. U presudi je između ostalog pisalo:

Oštećena je kazala da je nakon posla otišla do autobuskog stajališta, kada joj je prišao Pajić, predstavljajući se kao “vidovita vrana”.

Tražio je da joj pogleda u dlan, kako bi joj vidio sudbinu, s obzirom na to da je vidovit i da pomaže ljudima…

Rekao joj je da ima probleme sa mokraćnim kanalima, ali da on zna nekog travara koji može da to liječi…

“Potom joj je predložio da odu do njegovog stana u kojem je smješten, gdje je i silovao”, piše u presudi.

Hayat

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica