Motociklist se snimao dok vozi 292 km/h, dobio je stravičnu kaznu

Motociklist se snimao dok vozi 292 km/h, dobio je stravičnu kaznu

Najnoviji primjer nesavjesne vožnje dolazi nam iz Norveške gdje je neimenovani motociklist jurio tunelom Eiganes u Stavangeru.

Riječ je o dionici gdje je maksimalna dozvoljena brzina 80 km/h, a motociklist je vozio gotovo 300 km/h i pritom često mijenjao trake.

Možemo i precizno reći kako je u pitanju 292 km/h. Naime, ne samo da je dotični nesavjestan, već je bio toliko „pametan“ da je svoju avanturu snimio. Nije ju stigao objaviti jer je nakon što je uhvaćen u nedjelu zaplijenjena zajedno s motociklom.

A onda na red dolazi policija. Od pomoći mu nije bila ni činjenica da je vještačenjem brzinomjera utvrđeno da je vozio “tek“ 263 km/h. Snimke s kamere pokazuju kako je u više navrata vozio ekstremnim brzinama u razdoblju od jula 2020. do maja 2021. godine.

U pitanju je prekršaj koji će ga u Norveškoj skupo stajati. Tačnije 56 prekoračenja brzine uključujući one za jurnjavu i pretjecanja pri 210 km/h u zonama gdje je dozvoljeno 60 km/h.
Naime, nešto više od godine dana nakon počinjenja prekršaja stigla je i sudska presuda.

Motociklista će morati odslužiti zatvorsku kaznu od godinu i pol, a potom će se suočiti s činjenicom da mu je vozačka dozvola oduzeta te mu je izrečena doživotna zabrana upravljanja motornim vozilom.

Oduzet mu je i motocikl, BMW S1000RR iz 2016. godine.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE