Velika akcija u Visokom: Uhapšene dvije osobe zbog serije drskih krađa, treći osumnjičeni u bjekstvu!

Velika akcija u Visokom: Uhapšene dvije osobe zbog serije drskih krađa, treći osumnjičeni u bjekstvu!

Policijska stanica Visoko, u saradnji sa Specijalnom policijskom jedinicom Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, lišila je slobode dva lica osumnjičena za seriju krađa na području Visokog. Tokom proteklog perioda, nepoznati počinioci su se fokusirali na krađu tehničke opreme, novca, odjevnih predmeta i prehrambenih artikala iz kuća, vikendica i drugih objekata.

Intenzivne istražne radnje dovele su do identifikacije osumnjičenih, među kojima su G.R. (1986) i G.H. (2000) iz Visokog. Tokom akcije sprovedene 25. oktobra 2024. godine, policijski službenici izvršili su pretres stambenih i pomoćnih objekata osumnjičenih. Pronađeni su brojni otuđeni predmeti, uključujući TV prijemnike, mobilne telefone, usisivače i prehrambene artikle, koji će poslužiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku.

Nakon hapšenja, osumnjičeni su sprovedeni u službene prostorije Policijske stanice Visoko radi kriminalističke obrade, dok se treći osumnjičeni, G.B. (1988), nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana potraga.

Protiv uhapšenih lica će, nakon kompletiranja dokaznog materijala, biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela “Teška krađa” i “Krađa” prema Krivičnom zakonu Federacije BiH.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

rentacarZenica