POTRESNA TRAGEDIJA U BIH: Maloljetnik uzeo život policajcu Ognjenu Maranu u Bosanskoj Krupi, kolega teško povrijeđen

POTRESNA TRAGEDIJA U BIH: Maloljetnik uzeo život policajcu Ognjenu Maranu u Bosanskoj Krupi, kolega teško povrijeđen

Ognjen Maran, policajac iz Bosanskog Novog, tragično je izgubio život 24. oktobra 2024. godine, u brutalnom napadu koji je potresao Bosansku Krupu i cijelu zajednicu. Rođen 14. novembra 1971., Maran je tokom svog života i službe pokazao hrabrost i nesebičnu posvećenost poslu, štiteći građane i obavljajući svoju dužnost s integritetom, piše 072info.

Prema dostupnim informacijama, maloljetnik E.S. (14) ušao je u policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi oko 20:40 sati. Dvojica policijskih službenika, Ognjen Maran i Avdo Hasanović, bili su za svojim radnim stolovima, obavljajući službene zabilješke. 

Maran je primijetio maloljetnika, upitavši ga kuda je krenuo, ali u trenutku kada je otvorio vrata svoje prostorije, napadač ga je iznenadio brutalnim napadom, nanijevši mu tri uboda nožem. Nažalost, jedan od uboda prošao je između rebara i direktno pogodio Marana u srce, što je rezultiralo smrtnim ishodom.

U pokušaju da onesposobi napadača, policajac Avdo Hasanović suočio se s maloljetnikom koji je mahnito mahao nožem, zadavši mu višestruke povrede u predjelu abdomena, stomaka i glave. 

Hasanović je hitno prebačen u Kantonalnu bolnicu “dr. Irfan Ljubijankić” gdje je nakon operacije stabiliziran.

Ognjen Maran će ostati upamćen po svojoj hrabrosti i profesionalizmu, a njegova tragična smrt duboko je potresla sve koji su ga poznavali. 

Njegova žrtva naglašava težinu policijskog poziva i svakodnevne rizike koje službenici podnose kako bi osigurali mir i sigurnost građana.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

rentacarZenica