UŽAS | Borac Armije RBiH sa svojim sinom (7) živi pod šatorom u Sarajevu

UŽAS | Borac Armije RBiH sa svojim sinom (7) živi pod šatorom u Sarajevu

Skoro mjesec dana porodica Benjamina Bajramovića, supruga i sin od sedam godina, boravi pod šatorom blizu organizacije Pomozi.ba u Sarajevu.

Nikada nisu imali svoj dom, 20 godina živjeli su uglavnom u porušenim i napuštenim objektima. Posljednji takav nalazio se u naselju Otoka i morali su ga napustiti jer je objekat u međuvremenu srušen.

– Tražili smo pomoć, ali niko nam nije želio pomoći. Tako je to 20 godina išlo od ruševine do ruševine i sada smo stigli do šatora. Objekat na Otoci u kojem smo živjeli svakako je bio ruševan, pa smo supruga i ja namjestili jednu sobu. Općina, ili ne znam ko je, ali, došli su sa policijom, nisu se htjeli predstaviti, i to su porušili. Rekli su nam da do devet sati možemo izaći. Nismo ništa uspjeli uzeti – kaže za Faktor Bajramović.

Sin ima sedam godina, zbog iznimno hladnih noći dobio je upalu pluća, kao i Benjaminova supruga.– Od doktora lijekove ne možemo dobiti, ali imamo jednog prijatelja koji nam pomaže. Dobili su lijekove zahvaljujući njemu. Imaju za kašalj i temperaturu. Mi se vodimo na mostarski kanton (HNK) na adresu koja ne postoji. Sin ne ide u školu. Išli smo i molili direktora da ga primi, međutim, čovjek kaže bez prijave i dokumenata, kaže ja na svoju odgovornost ne mogu ništa – priča Bajramović.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

rentacarZenica